Equiband

Equiband fra Equicore Concepts er udviklet i et tværfagligt samarbejde mellem terapeuter, dyrlæger, ryttere og trænere ved at tilpasse human sportsmedicin, fysioterapi og præstationsfremmende principper til hesten.

Fokus er på at aktivere og styrke hestens muskulatur og dermed dens ”motor”, så du som rytter med enkle midler kan styrketræne din hest og hjælpe den til at bevæge sig bedre, samtidig med at du ved at styrke af hestens nakke-, bug- og rygmuskulatur forebygger rygsmerter og skader.

”Equicore” har været udviklet over de seneste to årtier og er baseret på videnskabelige og faglige principper, samt klinisk erfaring og forskning. Systemet består af et sadelunderlag påsyet et låsesystem i plast samt to elastikbånd.

De teoretiske principper bag Equiband, som selve systemet hedder, er baseret på at påvirke hestens nerve-, muskel- og ledfunktion. En optimal funktion betyder forbedret bevægelse, og forskerne finder, at Equiband både kan bruges som et led i genoptræning, til præstationsforbedring og skadeforebyggelse.

Nøglen til dette er at styrke hestens proprioception (hestens kropsbevidsthed) og samtidig styrke og aktivere hestens dybe muskulatur gennem bevægelse.

Vejl. pris kr. 2350,- ekskl. forsendelse. Equiband kan bestilles ved at sende mig en mail.

Læs artiklen fra Ridehesten om EquiBand her.

This post is also available in: English